Vistabel®

Behandlinger med Botox

Botox er velegnet til at behandle de mimiske rynker. Botox virker ved at blokere nervesignalet til den behandlede muskel, så musklen ikke kan trække sig sammen. Botox er FDA godkendt og et af de mest testede og afprøvede kosmetiske præparater på markedet.

 

Botox kan afhjælpe de rynker du har nu, men også så de ikke forværres i fremtiden. Kontinuerlige Botoxbehandlinger kan virke forebyggende for ansigtsrynker. Virkningen indtræder efter cirka 3-8 dage og efter cirka 14 dage er den fulde effekt opnået.. For at vedligeholde en optimal effekt, bør man påregne at gentage indsprøjtningerne 3-4 gange pr. år. Musklen genvinder sin styrke igen stille og roligt, effekten vil dog aftage hurtigere efter første-gangs behandlingen. Men holdes behandlingerne ved lige bliver resultatet mere holdbart, og der kan gå længere og længere tid mellem behandlingerne.

De lodrette rynker mellem øjenbrynene ”bekymringsrynken” er de rynker, som oftest behandles. Disse rynker kan give dit ansigt en negativ udstråling og få dig til at se vred ud, selvom du ikke er det. Botox/Vistabel kan reducere rynkerne og samtidigt være med til at forebygge, at rynkerne på sigt bliver dybere. Musklen i området afslappes, så du ikke fortsat går og kniber brynene sammen. Rynkerne i panden kan reduceres ved hjælp af Botox/Vistabel. De vandrette linjer bliver med alderen mere tydelige og kan være meget dybe. 

 

Når vi smiler eller kniber øjnene sammen kommer der rynker ved øjnene, “kragetæer”.  Hvis du ikke bryder dig om linjerne, som sætter sig permanent i dette område, så kan de reduceres med Botox. Bare rolig dit smil vil stadig nå helt op til dine øjne alligevel. Kæben kan også behandles med gode resultater. Botox får dine kæbemuskel til, at slappe af og derved synes kæbelinjen mindre markant. Der kan skabes et smallere og mere feminint udtryk, hvis du har brede kæber. Denne behandling kan suppleres med et kindbensløft med Filler

 

Botox anvendes også til øjenbrynsløft og rynkerne omkring munden, samt det der kaldes ”gummismile”, synligt tandkød ved smil. Nedadgående mundvige er sammen med bekymringsrynken, de områder, som gør at vi ufrivilligt ser misfornøjet ud. Hvilke områder der er relevante for dig, drøftes til din konsultation.

Gør det ondt at blive behandlet med Botox?

Der er som regel ikke brug for nogen bedøvelse, da Botox gives med den mindste kanyle. Men ligesom alle andre injektioner, kan en indsprøjtning med Botox gøre en lille smule ondt, særligt mellem øjenbrynene, men det er ikke meget og af få sekunders varighed per stik. En botox behandling hos Kosmetisk Klinik Næstved foretages af klinikkens sygeplejerske som injicerer en lille mængde Botox med en meget tynd og lille nål i den behandlingskrævende rynke.

 

Inden din første behandling

 

Du vil altid skulle igennem en obligatorisk forundersøgelse ved Kosmetisk Klinik Næstveds virksomhedsansvarlige og erfarne læge. Til forundersøgelsen drøftes indikationer og kontraindikationer til en behandling med botox. Der gives mundtlig og skriftlig information omkring behandlingen. Læs mere om den gratis og uforpligtende forundersøgelse her

 

Forundersøgelsen er kun et krav forinden den første behandling med Botox i klinikken. Når du efterfølgende ønsker fornyet behandling, kan du komme direkte til behandling uden forudgående forundersøgelse.  Sammen finder vi ud af, hvad det er du forventer af din behandling med Botox og hvordan dette imødekommes bedst. For eksempel kan en ideel behandling mod rynker være en kombination af Botox samt filler-behandling for at opnå det absolut bedste resultat.

 

Din tilfredshed er det vigtigste, kontakt endelig klinikken, hvis du har spørgsmål efter behandling. Hvis resultatet af behandlingen med Botox/Vistabel ikke er optimal, tilbydes en “touch up” behandling 14 dage efter den primære behandling.

Vistabel®

Efter behandlingen

Du kan gå på arbejde og lave andre daglige gøremål lige efter behandlingen. De første 3-4 timer bør du ikke gnide, eller massere det behandlede område.

 

Bivirkninger

 

Ligesom med alle andre medicinske behandlinger kan der forekomme bivirkninger og komplikationer. De hyppigste bivirkninger er ømhed, rødme og hævelse eller et lille blåt mærke ved indstiksstedet, som aftager i løbet af få timer. I sjældne tilfælde kan Botox give en forbigående svækkelse af de nærliggende muskler. Komplikationer som hængende øjenlåg og pande er set. Bliver der for eksempel brugt for meget i de vandrette linjer i ansigtet, kan det dog i særlige tilfælde medføre en “tung” pande. 

 

Fordi effekten af Botox/Vistabel er forbigående, er også bivirkningerne forbigående. Skulle der opstå en komplikation, eller bliver du usikker, så vil du kunne ringe til klinikkens sygeplejerske Henriette og her vil det vurderes, om der er behov for at blive tilset akut af læge.